Με την υποστήριξη:

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Καλή εβδομάδα

Καλή εβδομάδα σε όλους! Είναι πάντα μια δύσκολη μέρα η Δευτέρα. Ελπίζω να πήγατε όλοι κάπου , να γεμίσατε τις μπαταρίες σας και να οπλιστήκατε με υπομονή για την εβδομάδα. Προσωπικά, προτίμησα την λύση του χωριού. Είχα ανάγκη περισσότερο από ύπνο και λιγότερο από θάλασσα. Στην διάρκεια του αραλικίου(και γλωσσοπλάστης;-)) διάβασα ένα ωραίο ανέκδοτο , το οποίο το αφιερώνω σε όλους τους συνάδελφους μηχανικούς!

Στην φυλακή βρίσκονταν φυλακισμένοι ένας γιατρός, ένας δικηγόρος και ένας μηχανικός. Θα εκτελούνταν με την λαιμητόμο την επόμενη μέρα. Φτάνει η αυγή και οδηγούνται και οι τρεις μπροστά στον βασιλιά.
Τους ρωτάει ο Βασιλιάς: Γιατρέ, θέλεις να κοιτάς προς το έδαφος ή προς την λεπίδα της λαιμητόμου καθώς θα εκτελείται η ποινή σου;
Απαντάει ο γιατρός: Φυσικά και προς την λεπίδα! Έχω αντιμετωπίσει πολλές ασθένειες! Σιγά μην φοβηθώ την λαιμητόμο.
Εντάξει λέει ο Βασιλιάς.
Καθώς αρχίζει να πέφτει η λεπίδα, σταματάει σε απόσταση 2 εκατοστών από τον λαιμό του γιατρού.
Αυτόν τον βοήθησε ο Θεός σίγουρα, σκέφτεται ο Βασιλιάς, και τον αφήνει να φύγει.

Μετά ήταν η σειρά του δικηγόρου.
Ακολουθεί η ερώτηση από τον Βασιλιά:Δικηγόρε, θέλεις να κοιτάς προς το έδαφος ή προς την λεπίδα της λαιμητόμου καθώς θα εκτελείται η ποινή σου;
Απαντάει ο δικηγόρος: Εννοείται προς την λεπίδα! Δεν φοβήθηκα τρανά ονόματα που τους είχα αντίδικους τότε!Δεν θα φοβηθώ την λαιμητόμο τώρα!
Καθώς αρχίζει να πέφτει η λεπίδα, σταματάει σε απόσταση μισού εκατοστού από τον λαιμό του δικηγόρου.
Σκέφτεται ο Βασιλιάς ότι για να συμβεί αυτό το πράγμα για δεύτερη φορά, σίγουρα είναι θέλημα Θεού να μην πεθάνει αυτός ο άνθρωπος.
Ελεύθερος! φωνάζει.

Τέλος, ήταν η σειρά του μηχανικού.
Ακολουθεί η (κλασσική πλέον...)ερώτηση από τον Βασιλιά:Δικηγόρε, θέλεις να κοιτάς προς το έδαφος ή προς την λεπίδα της λαιμητόμου καθώς θα εκτελείται η ποινή σου;
Απαντάει ο μηχανικός: Εννοείται προς την λεπίδα! Ήμουν υπεύθυνος για 500 εργάτες στο εργοτάξιο, δεν θα με κάνει να δειλιάσει μια παλιολεπίδα!
Καθώς ήταν έτοιμος ο δήμιος να τραβήξει το σκοινί για να πέσει η λεπίδα, φωνάζει ο μηχανικός!
"Περίμενε μισό λεπτό! Νομίζω ότι βρήκα που είναι το πρόβλημα και κολλάει η λεπίδα!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: