Με την υποστήριξη:

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Συναυλία και Οικολογία

Με ευκαιρία την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος,που ήταν στις 5 του μηνός, χθες το βράδυ στο "Θεατράκι",η ΚΟΔΕ(Κοινωνική και Οικολογική Δράση Ελλάδος), οργάνωσε μια εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση του κοινού για το περιβάλλον. Πολύ καλή κίνηση πιστεύω. Αν και δεν πρόλαβα τα δρώμενα από την αρχή, τα δύο συγκροτήματα που άκουσα μου άφησαν μια πολύ καλή εντύπωση. Οι πρώτοι,που δεν θυμάμαι το όνομα τους(ντροπή!), έπαιξαν κλασσικά τραγούδια από Deep Purple,Pink Floyd και άλλους,με ωραίες εκτελέσεις και δυνατό κλίμα. Οι "Νόρμα",(αυτά τα μαθηματικά παντού χώνονται:-)) στην συνέχεια, έπαιξαν το κλασσικό, ωραίο, ελληνικό ροκ. Ακούστηκαν τραγούδια από Ξύλινα Σπαθιά,Διάφανα Κρίνα και φυσικά του Τζιμάκου...
Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση, κατάλαβα ότι ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ενδιαφέρονται ακόμα για το περιβάλλον. Στην Πάτρα, ο δήμος είχε μοιράσει δωρεάν σακούλες ανακύκλωσης και είχε τοποθετήσει κάδους ανακύκλωσης δίπλα από κάθε πράσινο κάδο.Εδώ ούτε κατά διάνοια...!!!
Επίσης, ως ποδηλάτης, συναντώ ελάχιστους άλλους "συναδέλφους" στον δρόμο,αν και τα Γιάννενα προσφέρονται για την χρήση ποδηλάτου.Ούτε τεράστιες είναι οι αποστάσεις,ούτε έχουμε επικίνδυνες λεωφόρους ταχείας κυκλοφορίας. Γενικά το ποδήλατο είναι παρεξηγημένο μέω μεταφοράς, απευθυνόμενο στα παιδάκια ως παιχνίδι. Συχνή είναι η φράση που ακούω "Καλά ,25 χρονών μαντράχαλος, και κυκλοφορείς με ποδήλατο???". Προτείνω να μετακινηθείτε όλοι για πέντε μέρες με ποδήλατο,εντός και καλύτερα ακόμα εκτός πόλης, και μετά να μου πείτε την άποψη σας. Είμαι σίγουρος ότι θα το ξανασκεφτείτε δύο φορές να πάρετε αυτοκίνητο για μέσα στην πόλη.
Πρέπει να συμβάλουμε όλοι για την προστασία και την διάσωση αυτού που μας περί-βαλλει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Νότη στα Χανία τώρα και πολλα χρόνια (10 χρονια νομιζω) έχουμε κάδους ανακύκλωσης για πλαστικα,αλουμίνια,γυαλι,χαρτι...) δεν κουβεντιάζω για την Θεσσαλονική εκεί απο το 1988 είχαμε...όλοι έχουμε απο μία σακόυλα μεγάλη και τα πετάμε εκει και μετα τα φορτωνουμε στο αμαξι και τα αδειαζουμε στους μπλε καδους.Εγώ στο σπιτι δίπλα εχς το ενα καλάθι και πεταω χαρτι περιτυλιγματα κονσερβες........Think about it!!!.....Συνέχισε να κάνεις ποδήλατο εδώ έχουν και σύλλογο πολιτων "Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ"!!!!!